Top 40 legnépszerűbb link > Adó - adózás 2018

Szponzorált linkek
Az adóbevallás
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ad%C3%B3bevall%C3%A1s

Az adóbevallás az adózó azonosításához, az adóalap, a mentességek, a kedvezmények, az adó, a költségvetési támogatás alapja és összege megállapításához szükséges adatokat tartalmazza. Az adózó az önadózással megállapított adóról – az eljárási illeték kivételével –, továbbá költségvetési támogatásról adónként, költségvetési támogatásonként az erre a célra rendszeresített nyomtatványon tesz adóbevallást.

Az adóbevallás
Apeh e-bevallás
http://nav.gov.hu/nav/ebevallas

Általános tudnivalók az e-bevallásról. Fontos útmutatók, letölthető nyomtatvány- és bevalláskitöltő programok.

Apeh e-bevallás
Teáor számok
http://www.teaorszamok.hu/

A gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere.

Teáor számok
EUvonal - Tájékoztató szolgálat
http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok

Az Európai Unió 27 tagállamáról készített összefoglalókban részletes információ található az adott országba való beutazási és tartózkodási szabályokról, a munkavállalásról, a tagállam adózási, társadalombiztosítási és oktatási rendszeréről, valamint a vállalkozásalapítás alapvető szabályairól. A rovatban röviden bemutatjuk a tagországok alapadatait, politikai berendezkedését és jogrendszerét is.

EUvonal - Tájékoztató szolgálat
Fordított ÁFA, fordított adózás, számlázás tudnivalók
https://www.naturasoft.hu/forditott_afa_adozas.php

A honlapon részletes, közérthető információkat olvashatnak az érdeklődők a fordított adózás, fordított ÁFA témakörében, és mivel sokszor probléma a gépi számlázás esetében a megfelelő fordított ÁFA kezelés, így arra is ajánl alkalmas megoldást.

Fordított ÁFA, fordított adózás, számlázás tudnivalók
Magyar munkavállalók külföldön
http://www.origo.hu/allas/cimkek/index.html?cimke=kulfoldi_munkavallalas

Az Unión kívül munkát vállalhatunk a külföldi munkáltatóval kötött szerződés alapján, ösztöndíjasként, idénymunkásként, államközi megállapodások alapján vendégmunkásként (egyéni munkavállalás), a magyar munkáltató kiküldöttjeként . Ennek megfelelően a szükséges engedélyek beszerzése a munkavállaló, vagy a külföldi munkáltató munkáltató feladata.

Magyar munkavállalók külföldön
Munkavállalás Angliában
http://angliaitanacsok.wywlinks.com/index.php/tanacsok-hirek/adozasi-tudnivalok

Munkavállalás és adózási tanácsok, információk Angliába érkezőknek. Munkavállalók, cégek és vállalkozások adója. UTR szám azaz (Unique Taxpayer Reference) adóazonosító, adóvisszaigénylés Tax Return információk.

Munkavállalás Angliában
Útmutató - Nonprofit.hu
http://www.nonprofit.hu/egyszazalek/utmutato/ado.html

Útmutató adófizetők részére - mit kell tudni a 1% felajánlásáról civil szervezetek részére.

Útmutató - Nonprofit.hu
Az adózás története
https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_ad%C3%B3z%C3%A1s_t%C3%B6rt%C3%A9nete

Az adózási rendszer az ókori Keleten fejlődött ki. Feljegyzések bizonyítják, hogy az i. e. 3. évezredben Egyiptomban már létezett egy „aratási adó”, a Níluson pedig vámot vetettek ki. A mezopotámiai templomgazdaságokban adózni kellett az állattartás és a halászat után. Az Asszír és a Perzsa Birodalom pénzügyi szükségleteit a legyőzött és meghódított népekre kivetett adókból fedezte...

Az adózás története
Kinek adjuk az 1 százalékunkat?
https://www.nlcafe.hu/ezvan/20080410/kinek_adjuk_az_ado_1_szazalekunkat/

Az adó 1% forintokból sokféle, közcélt szolgáló érték képződik-képződhet. A rohanó világunkban tíz adózóból hat nem rendelkezik a felajánlható 1%-al. Az egy százalék felajánlása nem kerül semmibe, de nagyon sokat segíthetne a civil szervezetek munkájában. A következőkben olyan nonprofit szervezetekről írunk néhány sort, amelyek egész évben hasznos segítői a lakosság és környezetünk hétköznapjainak minőségivé alakításában, így méltán megérdemlik az 1%-os támogatást.

Kinek adjuk az 1 százalékunkat?
Adókalkulátor Kft
http://www.adokalkulator.hu/

Az Adókalkulátor Kft megalakulása óta fő tevékenységi körében teljes körű szolgáltatást nyújt a vállalkozói szféra részére adózási könyvelési ügyekben. Ügyfeleinknek a cégalapítástól a cég megszüntetéséig intézzük ügyeit adó, pénzügy, könyvelés, jogi tanácsadás vonatkozásában.

Adókalkulátor Kft
Adó - Wikipédia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ad%C3%B3

Az adó magán- vagy jogi személyek által felettes hatalomnak kötelezően fizetett rendszeres (esetenként rendkívüli) anyagi – leginkább pénzbeli – juttatás. Korunkban a „felettes hatalom” szerepét az állam vagy az önkormányzatok, illetve ezek szervei töltik be. Ezen szervek az adókon kívül más kötelező juttatásokban is részesülnek; az adókat ezektől (például a járulékoktól és az illetékektől) az különbözteti meg, hogy az adófizetőknek befizetésükért cserébe nincs joguk ellenszolgáltatást kérni. Az adózás kötelező jellegét napjainkban törvények biztosítják.

Adó - Wikipédia
Adhat
https://adjukossze.hu/

Üdvözöljük az adományozókat és a civil szervezeteket a NIOK Alapítvány adományportálján! Oldalunkon adománykéréseket és felajánlásokat, információkat, technikai segítséget, és sok más hasznos dolgot találnak látogatóink.

Adhat
Adófórum.hu
http://www.adoforum.hu/

Szakmai információs portál könyvelőknek, adótanácsadóknak, TB szakembereknek. Szakmai kérdése merült fel az adózás világából?

Adófórum.hu
Németadó Kft. - németországi adóbevallás ügyintézése
http://www.nemetadokft.hu/

Személyi jövedelemadó készítése Németországban és Ausztriában dolgozó magyar munkavállalóknak. Fő tevékenységünk: németországi és ausztriai személyi jövedelemadó bevallások teljeskörű ügyintézése, Ausztriában családi pótlék teljes körű ügyintézése. Célunk, hogy a személyi jövedelemadó bevallások területén teljes körű tanácsadást nyújtsunk.

Németadó Kft. - németországi adóbevallás ügyintézése
Nettó bér kalkulátor
https://www.nettober.com/

2009. január 1-től érvényes bérkalkulátor. nettober.com oldalán.

Nettó bér kalkulátor
Adórendszer
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ad%C3%B3rendszer

Az adórendszer közgazdasági és jogi fogalom is. Közgazdasági szempontból az állami költségvetés bevétele, melynek befizetése kötelező, de az állam közvetlen ellenszolgáltatást nem nyújt az adófizetők részére. A közvetett szolgáltatás a költségvetésen keresztül és más jogviszonyokban jelentkezik, ezek azonban az adójogviszonytól függetlenek. Az adóztatás fontos osztálypolitikai célt is szolgál a polgári államokban a főleg a lakosságot terhelő vagyon-, és fogyasztási adók a költségvetés bevételi oldalának megalapozói és az államapparátus eltartására szolgálnak. Az adórendszer azoknak az adónemeknek az összessége, amelyeket egy adott államban együtt alkalmaznak.

Adórendszer
Áfa
http://www.penzugysziget.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=831 ...

Általános forgalmi adó: Az Áfa olyan többfázisú, nettó típusú adó, melyet a termelés és a forgalmazás minden szakaszában a hozzáadottérték után meg kell fizetni, de az adóterhet a termék vagy szolgáltatás végső felhasználója viseli.

Áfa
Adó Online
http://www.ado.hu/

Az Adó a CompLex Kiadó Kft. legrégebbi múltra visszatekintő lapja, amelynek évente 16 száma jelenik meg, ezek közül négy dupla terjedelemmel. A felmérések szerint egy-egy kiadványt átlagosan 2,6 fő használja rendszeresen a munkájához, így az Adó olvasóinak száma meghaladja a százezret. Az Adó az adózás gyakorlati kérdéseire összpontosító, havi rendszerességgel megjelenő pénzügyi és adóigazgatási szaklap.

Adó Online
Bérkalkulátor
https://www.hrportal.hu/berkalkulator_2016.html

HR Portál - minden a munka világából. Bruttó-nettó bér kiszámítása.

Bérkalkulátor
Gyermekrohamkocsi
http://www.gyermekrohamkocsi.hu/

Kérjük támogassa a gyermekrohamkocsi működését! Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket. Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy egy különleges Gyermekrohamkocsi elindításával segítsük az Országos Mentőszolgálat munkáját.

Gyermekrohamkocsi
Adóbevallás információs portál
http://www.adobevallas.net/

Adóbevallás infromációs portál: adóbevallás szabályai magánszemélyeknek, önadózás, munkáltatói adómegállapítás, egyszerűsített adóbevallás. Mit tegyünk, ha az adóbevallás benyőjtása nem lehetséges határidőre? Mikor van szükség soron kívüli adóbevallásra? Hogyan kérhetjük az adóübevallás munkáltatói elkészítését? Készítessük el adóbevallásunkat az APEH-el, ha ez lehetséges.

Adóbevallás információs portál
Helyi adók - Pénzügy Sziget
http://www.penzugysziget.hu/ado/helyi-adok.html

A helyi adó az az adó, amelyet az önkormányzat a törvényben kapott felhatalmazás alapján, az illetékességi területen szedhet. Helyi adó megállapítása az önkormányzat feladata.

Helyi adók - Pénzügy Sziget
Nemzetközi adótanácsadás
http://premierone.eu/

Nemzetközi adótanácsadás - PremierOne Consulting Zrt. – Üzleti és Adótanácsadás. Vállalkozásunk nagy tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi adótanácsadás területén és teljes körű szolgáltatásokat nyújtunk megbízóinknak.

Nemzetközi adótanácsadás
Adózóna
http://adozona.hu/

Adózóna - Kiskapuk, nagy ötletek. Aktuális hírek, munkajog, EU, Tb, nyugdíj, járulékok, Áfa, illetékek, szja...

Adózóna
Tappancs Állatvédő Alapítvány
http://www.tappancs.szeged.hu

A Tappancs Állatvédő Alapítvány Tappancs Tanya állatmenhelyet tart fenn, ahol 250 kutya egyidejű ellátásáról gondoskodnak. Önkéntesekből álló állatvédelmi őrszolgálat és macskamentő csapat segíti a környék bajbajutott állatait. Munkájukat nagyrészt a adózók 1% felajnásaiból végzik. A Tappancs Tanya kutyamenhely működtetésére nem kevés anyagiak szükségesek annak ellenére, hogy egy kutyára ivartalanítással, rendszeres oltással, szükség szerinti gyógykezeléssel kb. 6000 Ft-ot költenek havonta. Minden szukát ivartalanítva adnak örökbe, és minden betegen érkező állat megkapja a szükséges ellátást.

Tappancs Állatvédő Alapítvány
Magyar és nemzetközi adótanácsadás
http://www.pmxconsulting.hu

Szakértőink a hazai és nemzetközi adóügyekben jelentős szakértelemmel rendelkeznek.

Magyar és nemzetközi adótanácsadás
adónet.hu
http://www.adonet.hu/

Online jogi tanácsadás (adójog), adótanácsadás, fórum, keresés, archívum.

adónet.hu
Dr. Csilléry Alexandra
http://www.csillery.hu/

Dr. Csilléry Alexandra ügyvéd, adószakértő, gazdasági jogi, vagyonosodási vizsgálatokra szakosodott közgazdász-jogász.

Dr. Csilléry Alexandra
A NAV hivatalos oldala
http://www.nav.gov.hu/

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja. Adózási információk, elektronikus adóbevallás, letölthető dokumentumok, on-line kalkulátorok.

A NAV hivatalos oldala
Adósziget gyakorlati jogszabálykalauz
http://www.adosziget.hu/

Adó, Bér, Tb, Munkaügy, Számvitel, Könyvelés, Pénzügy ... Adósziget gyakorlati jogszabálykalauz gazdasági szakemberek számára.

Adósziget gyakorlati jogszabálykalauz
Cégalapítás portál
http://www.cegalapitas.net/

Az ország leglátogatottabb cégalapítási portálján közérthetően és naprakészen minden információt megtalál a cégeljárással kapcsolatban. Rövid határidővel, garanciával állunk az Ön rendelkezésére a cégbejegyzés, cégmódosítás, cég átalakulás és cég megszűntetésével kapcsolatos ügyekben, tapasztalt társasági szakjogász ügyvédek közreműködésével.

Cégalapítás portál
Adójogász
http://www.adojogasz.hu

Adóellenőrzéssel kapcsolatos jogorvoslat során képviselet az adóhatóság, vámhatóság, a Pénzügyminisztérium és a bíróságok előtt.

Adójogász
Magyar könyvelők
http://www.magyarkonyvelok.hu/

Magyarországi számviteli, gazdasági szolgáltatást nyújtó cégek, könyvelők, könyvvizsgálók, adószakértők, adótanácsadók. Kérjen árajánlatot!

Magyar könyvelők
Pénzügy Sziget
http://www.penzugysziget.hu/

Nem csak elméleti tudását gyarapíthatja a Pénzügy Szigeten! Pénzügy, elemzés és számvitel feladatokat dolgoztunk ki, melyeket megtalálja a Feladatok menüpontban.

Pénzügy Sziget
Gyermekmentő alapítvány
http://www.gyermekmento.eu

Ma a világon több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben, pedig a rák az esetek többségében a megfelelő kezelésekkel teljes mértékben gyógyítható lehetne! A Gyermekmentő Alapítvány rajtuk szeretne segíteni: országszerte támogatja a beteg, illetve rossz szociális helyzetben lévő gyermekeket és családjukat. A Gyermekmentő Alapítvány rajtuk szeretne segíteni: országszerte évek óta támogatja a beteg, illetve rossz szociális helyzetben lévő gyermekeket és családjukat. Ajánlja fel alapítványunknak adója 1% -át mellyel életeket menthet!

Gyermekmentő alapítvány
Pénzügy, adó, számvitel képzések-Számalk ZRT
http://www.tanfolyam-kepzes.hu

Tanuljon Közép-Európa legnagyobb magán-oktatási intézményében. 40 éves oktatási tapasztalat. Kiemelt képzéseink: mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, pénzügyi-számviteli ügyintéző.

Pénzügy, adó, számvitel képzések-Számalk ZRT
Az egy százalék felajánlásához nem kell hősnek lenni!
http://www.nemkellhos.hu/

A honlap üzenete, hogy nem kell hősnek lenned, hiszen az adó 1%-ának felajánlásával is tevékenyen hozzájárulhatsz nemes célok megvalósulásához, az általad kiválasztott alapítvány támogatásával. Sőt, felajánlásoddal duplán segíthetsz: minden felajánlott forint után egy másik forint kerül egy közös alapba, amelyből aztán a Nemzeti Civil Alapprogramon keresztül minden civil szervezet szabadon pályázhat.

Az egy százalék felajánlásához nem kell hősnek lenni!
Amit az Ekho-ról tudni érdemes
http://www.kalkulator.hu/?fejezet=5&wa=hk05&cid=19315

Az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulásról szóló törvényt 2005. november 7-én fogadta el a parlament, rendelkezéseit pedig 2006. január 1-jétől kell alkalmazni. A jelentősége, hogy azok a magánszemélyek, akik a törvényben felsorolt tevékenysége(ke)t folytatnak, jövőre lehetőséget kapnak arra, hogy adó- és járulékfizetési kötelezettségüket egyszerűsített formában teljesítsék.

Amit az Ekho-ról tudni érdemes
Pénzügyekről egyszerűen, érthetően!
http://www.holnap.shp.hu/hpc/web.php?a=holnap

Vajthó Gábor vagyok, pénzügyi tanácsadó. Kérem, ismerje meg weboldalamat, ahol különböző tanácsokkal látom el, és pénzügyi biztonságot kap. Legyen az bármi: hitel, befektetés nem akadály.

Pénzügyekről egyszerűen, érthetően!
Hirdetések
Oldal leírása
ado.wyw.hu: Az adó lehet egyszeri, vagy folyamatos kötelezettség, melyet törvények rögzítenek. Adózással foglalkozó weboldalak gyűjteménye, hogy segítsünk az eligazodásban. Adóhivatalok, NAV és hivatalos oldalak, adóbevallással, pénzügyekkel, könyveléssel kapcsolatos információk.
Gyűjteményünkben 298 válogatott adó, adózás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 298 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 10438